latinica  ћирилица
14/07/2019 |  10:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић честитао Макрону празник

Предсједник Србије Александар Вучић је, поводом националног празника Француске, упутио честитку предсједнику Емануелу Макрону, у којој је истакао најбоље жеље за напредак Француске и благостање свих њених грађана.
Вучић током обраћања -
Вучић током обраћања

Вучић је навео у честитки да Француска увијек може да рачуна на Србију као поузданог партнера у одржавању стабилности на Западном Балкану.

Поручивши да му је част што ће, дан након параде на Јелисејским пољима, пожељети добродошлицу Макрону у Београду, Вучић је указао да ће ова посјета подсјети на то да су два народа исковала братство у најтежим историјским околностима.

- Долазите у Београд, у један од само пет градова ван Француске овјенчаних орденом Легије части, који је српска престоница заслужила `за жртве, храброст и величанствен отпор у Великом рату`, у Београд који је јединствен по Споменику захвалности Француској, и у Србију, чија је борба за слободу била инспирација једном Виктору Игоу - навео је предсједник Србије.

Он је поручио да Србија и данас слиједи вриједности на којим почива савремена Европа и да је увјерен да је у Макроновој визији реформисане ЕУ европски пут Србије реалан и остварив.

- Дозволите да, имајући у виду углед и утицај Француске у оквирима европске и светске политике, истакнем значај подршке коју пружате нашој регионалној политици мира и сарадње, као и рјешавању питања од виталног интереса за напредак Србије, попут питања Косова и Метохије - указао је Вучић у честитки.