latinica  ћирилица
14/07/2019 |  12:13 ⇒ 18:09 | Аутор: СРНА

Почела брдска ауто-трка у Власеници

На дијелу магистралног пута између Власенице и Хан Пијеска почела је брдска ауто-трка на којој се такмичи 28 возача из БиХ и региона.
Брдска ауто-трка Власеница - Фото: СРНА
Брдска ауто-трка ВласеницаФото: СРНА

Трка је стартовала у Романијској улици у Власеници, на 680 метара надморске висине, а циљ је насеље Тугово на 1.004 метра надморске висине.

Дужина стазе је 5.700 метара.

Директор трке Душан Савичић рекао је новинарима да очекује да ће временске прилике послужити учеснике трке и да ће такмичење проћи без проблема.

Савичић је истакао да је и јучерашњи тренинг протекао без већих посљедица.

- Имали смо једно излијетање домаћег такмичара Миладина Лучића, али је, на срећу, прошао без повреда и оштећења возила. На његово мјесто дошао је други такмичар. Домаћин је припремио стазу онако како то доликује и сви очекујемо добре вожње - рекао је Савичић.

Трка се бодује за шампионат БиХ и отворено првенство Републике Српске.

Организатори су републички Ауто-мото савез и Спортски ауто-мото и Ауто-мото друштво "Власеница", а покровитељ је општина Власеница.

Завршетак трке је планиран око 15.00 часова и за то вријеме обустављен је на овом дијелу магистралног пута.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске раније је саопштено да за вријеме обуставе возила могу да користе алтернативне правце Власеница-Кладањ-Сарајево и Власеница-Кладањ-Оловске Луке-Петровићи-Невачка-Хан Пијесак-Соколац.