latinica  ћирилица
14/07/2019 |  15:51 | Аутор: СРНА

Милошевић: Настављамо борбу за друштво без дискриминације

Нови предсједник Српског народног вијећа у Хрватској Борис Милошевић најавио је наставак борбе за остварење права српске заједнице у Хрватској, али и за то да хрватско друштво буде друштво без дискриминације.
Борис Милошевић (Фото: sabor.hr) -
Борис Милошевић (Фото: sabor.hr)

- Наша улога у хрватском друштву је да гради и спаја, а то може само ако сачувамо властито достојанство и остваримо искрен дијалог с већинским народом - истакао је Милошевић, који је јуче изабран за новог предсједника СНВ-а.

Он је навео да му је жеља да мандат искористи да унаприједи рад те институције, што, како је истакао, неће бити лако.

Посебно важним сматра јачање сарадње с људима на терену, али и бољу сарадњу са братским, српским и другим мањинским организацијама, као и организацијама које нису мањинске, али су блиске СНВ-у.

Милошевић је истакао да преузимање руководеће позиције у СНВ-у, као водеће и кровне организације Срба у Хрватској, за њега представља велику част и огромну одговорност, поготово то што наставља рад са Милорадом Пуповцем.

- Он више није предсједник, али наставља бити важан део тима као предсједник Савјета СНВ-а, где ће помагати својим знањем и искуством - рекао је Милошевић за Танјуг.