latinica  ћирилица
14/07/2019 |  21:38 | Аутор: СРНА

"Израелска војска једина може да се супротстави Ирану"

Одбрамбене снаге Израела једина су војска у свијету која се може супротставити Ирану у случају рата, изјавио је изралски премијер Бењамин Нетањаху.

Он је током састанка са члановима израелског Колеџа за државну безбједност у својој резиденцији у Јерусалиму подсјетио на своју улогу у борби против потписивања Споразума о нуклерарном програму Ирана, који је, како каже, само омогућио Техерану да инвестира неколико милијарди долара у иранско царство и отворио пут стварању иранског нуклеарног арсенала.

- Морао сам да се сам борим како бих блокирао нуклеарни споразум. Морао сам да се борим против свих сила и предсједника САД. Ишао сам до америчког Конгреса - рекао је Нетањаху.

Нетањаху је додао да се сада може процијенити да ли је био у праву у вези са Споразумом, али да, прије свега, треба зауставити његово спровођење, пренио је Спутњик.

Према ријечима израелског премијера, једина ствар коју је Израел добио "ужасним нуклеарном споразумом" било је "снажно и свеобухватно зближавање" са водећим арапским земљама, којима је Иран, наводно, такође пријетио нуклеарним уништењем.