latinica  ћирилица
15/07/2019 |  07:58 | Аутор: СРНА

Без проблема у саобраћају

У Републици Српској саобраћај се јутрос одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а јутарња магла понегдје смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, као и у вишим предјелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Фреквенција возила појачана је на излазу из БиХ на граничном прелазу Хум. На осталим граничним прелазима задржавања су до 30 минута.

Опасност од одрона камења и земље на коловоз повећана је на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

У току је деминирање на локалитетима Депонија пијеска "Вијуш" и "Доњи Клакар пет", због чега долази до получасовних обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Шамац, у периоду од 8.00 до 16.00 часова.

Због деминирања терена на деминерском радилишту "Клакари Доњи осам, 13 и 14", у општини Брод долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због санације клизишта, на ауто-путу Е-661 Градишка-Бањалука измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је постављање камера за контролу брзине на ауто-путу Градишка-Бањалука, локалитет Маховљанске петље, због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја.

На истом ауто-путу, због изградње наплатне станице "Чатрња", измијењен је режим одвијања саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Режим одвијања саобраћаја, због радова, измијењен је на дионици магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош. Саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због израдње мини-хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник, измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи, на подручју општина Источна Илиџа и Трново, одвија наизмјенично, једном траком, због изградње мале хидроелектране Крупац на ријеци Жељезници.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због изградње источног транзита у Бањалуци, обустављен је саобраћај у Крфској улици, на дијелу од Улице цара Лазара до Улице патријарха Арсенија Чарнојевића.

Санациони радови изводе се у тунелу Врандук два, на магистралном путу Зеница-Немила, а саобраћај је регулисан семафорима, те се саобраћа наизмјенично једном траком.

Исти режим саобраћаја актуелан је и на дионицама Сребреник-Орашје, због санације тунела Орманица, и у Јајцу, због санације моста преко ријеке Пливе.

Због безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.