latinica  ћирилица
15/07/2019 |  11:03 ⇒ 11:05 | Аутор: СРНА

Тридесетогодишњак погинуо током незаконитог риболова

Тридесетогодишњак из Ободника код Котор Вароша настрадао је док је помоћу електричне енергије незаконито ловио рибу у ријеци Врбањи, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.
Дом здравља “Свети Пантелејмон” Котор Варош (фото: mojkotorvaros.com) -
Дом здравља “Свети Пантелејмон” Котор Варош (фото: mojkotorvaros.com)

Тридесетогодишњак је ловио рибу у суботу, 13. јула, у друштву лица чији су иницијали Б.М, који је ухапшен због сумње да је извршио кривично дјело незаконит риболов.

Истог дана ухапшена је и О.М. због сумње да је извршила кривично дјело спречавање доказивања, јер је са лица мјеста уклонила средства извршења кривичног дјела незаконит риболов, наводи се у саопштењу.

О свим околностима полиција је упознала дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против поменутих лица за наведена кривична дјела.

Полицијски службеници Полицијске станице Котор Варош су у суботу око 13.00 часова поступили по запримљеној пријави да је у которварошки Дом здравља довезено тијело тридесетогодишњака које је претходно извучено из ријеке Врбање.

Полицијски службеници су извршили увиђај на мјесту догађаја, а даљим радом утврдили да је тридесетогодишњак био у друштву са Б.М. и да су помоћу електричне енергије незаконито ловили рибу, те да је од посљедица наведеног задобио повреде од којих је преминуо.