latinica  ћирилица
15/07/2019 |  12:05 ⇒ 17:25 | Аутор: Б92

Ђоковић: Препоручујем дужу паузу од гледања мојих мечева (ВИДЕО)

Пет сати исцрпљујуће менталне борбе, побједа из снова, пета вимблдонска круна. Какав је недјеља била дан за Новака Ђоковића.
Новак Ђоковић на прес конференцији - Фото: Screenshot/YouTube
Новак Ђоковић на прес конференцијиФото: Screenshot/YouTube

Када се драма коначно завршила и када је меч био готов, Новак се ударио песницом по грудима, у стилу фудбалера Ерика Кантоне.

Насмијао се на ту констатацију, а када су га новинари Б92 питали које су му биле прве мисли када се окренуо ка публици и потом клекнуо да грицне траву, како то редовно чини послије финалних побједа на овом Грен слему, рекао је:

- Осјећао сам велико растерећење јер је то било пет сати константног притиска у сваком погледу. Федерер је био тај који је диктирао темпо меча и нападао, имао сам много потешкоћа да му читам сервис, тако да сам све вријеме био под притиском да преживљавам, да се борим и некако пронађем начин да будем у мечу. Тако да на крају је било само у стилу, осмијех на лице, хвала лијепо што сте дошли, довиђења!

Послије оваквог тријумфа увијек слиједи велико славље.

- У мом тиму биће славље свакако, ја морам да будем са дјецом. Марјан и Миљан ће да славе сигурно - рекао је Новак, а када га је колега из Македоније питао хоће ли опет пјевати "Македонско девојче", само се насмијао:

- Пуно поздрава за Македонију, за Скопље. Кум Невен ми је био саучесник на тој забави када смо пјевали. Не знам, видјећемо какво је расположење, дјеца ће спавати, вјероватно ћемо жена и ја да запјевамо, нешто за нашу душу, неку баладу! - рекао је уз осврт да ће доћи у Македонију.

На крају, на констатацију да је навијачима опет искидао живце и одузео барем једно хиљаду година живота, имао је ову поруку:

- Могу да им препоручим једну дужу паузу од гледања мојих мечева, мада је сезона у јеку сада. Видимо се опет, надам се да су се "навукли" на моје мечеве. То је све.

Носио је нови дукс на којем је пет тениских лоптица изнад познатог крокодилчића са британском заставом.

- Сад су ми дали дукс, не знам шта како, гдје, ја сам само носач - насмијао се и поздравио са српским новинарима.