latinica  ћирилица
15/07/2019 |  13:42 | Аутор: РТРС

Човић: Не постоји моја одговорност за "Алуминиј"

Драган Човић, предсједник ХДЗ-а, обратио се данас новинарима у Мостару након заједничке сједнице Предсједништва и Главног одбора Хрватског народног сабора.
Драган Човић (Фото:M. Smajkić) -
Драган Човић (Фото:M. Smajkić)

- Они који праве блокаде у функционирању Босне и Херцеговине како би се производила криза с наше стране неће имати подршку. Мораћемо направити један врло оштар заокрет. Неке ствари ће се морати ублажити јер овакве ствари никоме не могу одговарати, а нарочито не народу који је најмалобројнији - рекао је Човић.

Додао је да оштар заокрет значи да се неће моћи развлачити с изборним законодавством.

- Партнери с којима смо се опредијелили правити власт мораће разумјети: Или ћемо кренути то радити одмах или не требају рачунати на та партнерства - казао је Човић.

Коментарисао је и стање у "Алуминију" рекавши да ће морати неко одговарати. Истакао је да не постоји његова одговорност за катастрофално стање, већ да му треба захвалити што је фирма радила протекле четири године.

- Постоји јако пуно модалитета да се направе снажни искораци. Договорили смо да дјелујемо кроз Синдикат, Управни и Надзорни одбор - казао је Човић.

Појаснио је да је тешко било доћи међу раднике "Алуминија".

- Не постоји никаква особна, морална одговорност моја. Ако се неком требало захвалити посљедњих четири-пет година, онда сам то ја. То су прокоментарисали људи из Управе. Они су углавном звали Драгана да питају може ли се нешто премостити. Драган никад никога у посљедњих 15 година није запослио у "Алуминију". Тражићемо заједничка рјешења - поручио је Човић.

Додао је да се мора знати ко је шта радио у "Алуминију" посљедњих 20 година.

Извор: Avaz.ba