X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
15/07/2019 |  13:50 ⇒ 14:13 | Извор: СРНА

Хрватски министар Горан Марић поднио неопозиву оставку

Министар државне имовине Хрватске Горан Марић поднио је данас неопозиву оставку.
Министар Горан Марић (Фото:Arhiva/ŠibenikIN) -
Министар Горан Марић (Фото:Arhiva/ŠibenikIN)

- Данас сам поднио неопозиву оставку предсједнику Владе /Хрватске Андреју Пленковићу/ и упутио допис Сабору за активирање посланичког мандата - рекао је Марић хрватским медијима.

Он је навео да ниједан дан од успостављања Министарства није поднио у мирним условима и да је "радио у програмираним околностима у којима је постао мета".

- Донијели смо законе који су се супротставили поразној пракси. Донијели смо Закон о управљању државном имовином, Закон о закупу и купопродају пословних простора и у процедури је закон о непроцијењеном грађевинском земљишту. Ти су закони окончали праксу отимања државне имовине. Само на пословним просторима Хрватска је оштећена више од милијарду куна. Ти су закони и нова пракса узрок што сам постао мета и узрок неопозиве оставке - рекао је Марић.

Марић је навео да уз свијест о величини, значају државне имовине и спознаји о наметнутим околностима није у стању да прихвати, како је рекао, невиђени удар на достојанство, мир и интегритет његове породице.

Хрватски медији су Марића сумњичили због послова с некретнинама - купопродаје станова, те улози у обнови дијела Фрањевачког самостана у Загребу који је прије осам година претворен у студентски дом, а потом га је почео провјеравати и Ускок.