latinica  ћирилица
15/07/2019 |  13:57 ⇒ 14:24 | Аутор: СРНА

Дјеца из Хан Пијеска путују у Грчку са дјецом са Космета

Дјеца из Хан Пијеска која су угостила дјецу са Косова и Метохије отпутоваће на заједничко бесплатно љетовање у Грчку од 12. до 25. августа, које су обезбиједили донатор из Грчке и Канцеларија за Косово и Метохију у Влади Србије, рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима Космета Милорад Арлов.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Он је навео да ће на одмор у близини Атине отићи 20 до 25 дјеце.

- На нама је да захвалимо донатору из Грчке и Канцеларији за Косово и Метохију што цијене овај пројекат, те још више продубљују пријатељство свих православних народа - навео је Арлов.

Он се нада да ће ово постати традиција и дио великог пројекта да сваке године дјеца из једног од градова и општина Српске која су прихватила дјецу са Космета буду награђена оваквим хуманим гестом донатора из Грчке и Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије.

Арлов је још једном позвао све институције, локалне заједнице, кабинет предсједника Републике Српске, Владу Српске, предузећа и хумане људе да подрже пројекат изградње Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици за више од 130 дјеце и младих ометених у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме".

Донације је могуће уплатити на жиро рачун Одбора за помоћ Србима Космета 5551000034196445.