latinica  ћирилица
15/07/2019 |  16:51 ⇒ 17:01 | Аутор: СРНА

Михајловићева с представницима француских компанија о београдском метроу

Званичници Србије разговарали су данас са представницима француских компанија "Ежис" и "Алстом" о изградњи метроа у Београду.
Састанак у Београду - Фото: СРНА
Састанак у БеоградуФото: СРНА

Констатовано је да је ријеч о великом пројекту, те да ће сарадња са француским компанијама које имају искуства у том послу бити од изузетног значаја, саопштено је из Министарства финансија Србије.

На састанку, који је организован у оквиру посјете Београду француског предсједника Емануела Макрона, учествовали су министар финансија Србије Синиша Мали, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и замјеник градоначелника Београда Горан Весић.

Мали је рекао да Београд никада није био ближи реализацији вишедеценијског сна и да ће коначно добити метро.

- Захваљујући нашим француским пријатељима са којима имамо одличну сарадњу, имаћемо престоницу која ће бити раме уз раме са светским метрополама - каже Мали.

Компанија "Ежис" припрема студију оправданости, додаје се у саопштењу.

На састанку је било ријечи и о начину спровођења пројекта, а истакнуто је да је важно да се процес убрза, да би градња почела крајем сљедеће године.

Саговорници су најавили и да ће се наставити разговори са кинеском компанијом "Пауер Чајна", са којом је раније потписан Меморандум о сарадњи, у вези са реализацијом пројекта "Београдски метро".