latinica  ћирилица
16/07/2019 |  07:53 | Аутор: СРНА

Убиство Ивановића нерасвијетљено и након 18 мјесеци

Пријатељи и сљедбеници лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" /СДП/ Оливера Ивановића данас ће положити цвијеће и прислужити свијеће у Улици Сутјеска у сјеверној Косовској Митровици, на мјесту гдје је убијен прије пуних 18 мјесеци.
Оливер Ивановић (Фото: TV K::CN) -
Оливер Ивановић (Фото: TV K::CN)

Из ове иницијативе су истакли да, иако је прошло 18 мјесеци од убиства Ивановића, убица још није пронађен и изведен пред лице правде.

Из Грађанске иницијативе СДП подсјећају да је протекли мјесец прошао у политичким препуцавањима власти у Приштини и Београду.

- Приштина тврди да је издала међународни налог за хапшење осумњичених, док институције у Београду, такође, терете одређена лица без јасних доказа и објашњења - истакнуто је у саопштењу и додато да, иако је у Београду одржан састанак безбједносних структура, у јавности нема никаквих детаља Ивановићевог убиства.

У саопштењу је наведено да истражни органи Приштине и Београда морају да схвате да убица Ивановића мора бити пронађен и процесуиран.

Из ове иницијативе захтијевају од међународних представника на Косову и Метохији да у складу са својим мандатима изврше притиске на институције задужене да успоставе владавину права и омгуће безбједност за све грађане.

Оливер Ивановић убијен је испред сједишта Иницијативе у сјеверном дијелу Косовске Митровице 16. јануара прошле године, са шест хитаца испаљених из, како се сумња, возила у покрету.