latinica  ћирилица
16/07/2019 |  08:33 ⇒ 08:34 | Аутор: РТРС

Кузмић ипак био возач поршеа, слиједи истрага

Послије језиве аутомобилске несреће, у којој је тешке повреде доживио кошаркаш Црвене звезде Огњен Кузмић, откривено је да је он био за воланом уништеног "поршеа кајен".
Огњен Кузмић - саобраћајка (фото:atvbl.com) -
Огњен Кузмић - саобраћајка (фото:atvbl.com)

Прелиминарни резултати истраге стравичне саобраћајне несреће, у којој су тешко повријеђени српски кошаркаш Огњен Кузмић (29) из Добоја и његов пријатељ Богдан Илић (29) из Бијељине, указују да је "поршеом" управљао Кузмић, док је Илић био сувозач, преносе Вечерње новости.

Кузмић је и власник аутомобила београдских регистарских ознака, а сударио се у Рамићима код Бањалуке са "БМВ"-ом, којим је управљао Марко Миљатовић из Приједора.

Још се истражују тачни узроци несреће, узети су узорци крви како би се утврдило да ли је било дејства алкохола или опијата, а сумња се да је највећа грешка ипак био прелазак возача поршеа у супротну коловозну траку.

Сумња се и на брзину већу од дозвољене, а све ће бити утврђено вјештачењем, порше је за сада депонован у Ауто-мото савезу Републике Српске.

Кузмић је у Ургентном центру КЦС, стање се поправља, о чему КК Црвена звезда редовно обавештава јавност, уз молбу породице да се поштује приватност у оваквим тренуцима.

Извор: Telegraf.rs