latinica  ћирилица
16/07/2019 |  09:30 ⇒ 14:23 | Аутор: Б92

Звезда и Судува у реваншу за ЛШ

Фудбалери Црвене звезде дочекују вечерас од 20.45 часова литванску Судуву, у реванш мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона, а овај меч директно прености Телевизија Републике Српске.

Упркос великој иницијативи и снажном притиску, црвено-бијели нису успјели да сломе отпор Литванаца на њиховом терену.

Међутим, Звезда је имала и среће јер је Судува имала своје прилике за побједу, па је српски шампион на крају изборио и добар резултат.

Ипак, све осим рутинске побједе на "Рајку Митићу" било би равно сензацији, посебно због чињенице да је Звезда прије само годину дана лагано надиграла Судуву на свом терену са 3:0.

У сваком случају, пред Звездом је први већи изазов у новој сезони, јер нису стекли предност у првом мечу, а у случају гола ривала ће морати да постигне два да би прошла даље.

Тренер Звезде Владан Милојевић због повреде не може да рачуна на штопера Радована Панкова, а екипу је у међувремену напустио и Вујадин Савић.

Иако је овај меч можда и савршена прилика да новајлија Томане покаже шта зна, Португалац ће прилику да вјероватно чека са клупе за резерве.

Зезда ће овим мечом да заокружи сјајну годину која је почела управо двомечом са литванском екипом прошлог љета, а након чега је услиједио први пласман у Лигу шампиона.

Статистика каже да је Звезда од Судуве до Судуве на 54 утакмице побиједила у 39 сусрета, уз 9 ремија и шест пораза, те забележила гол-разлику 128:45.