latinica  ћирилица
16/07/2019 |  10:06 ⇒ 15:02 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Уникат" данас ће бити предати Тужилаштву (ФОТО)

Четири лица, ухапшена у полицијској акцији на подручју Бањалуке у којој су пронађене двије лабораторије за производњу дроге сканк, данас ће бити предата Окружном јавном тужилаштву Бањалука, изјавила је начелник Одјељена за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Миљановић.

Миљановићева је рекла новинарима да су осумњичени сканк дистрибуисали у земљама ЕУ, као и да у једној од пронађених лабораторија има између 900 и 1.000 комада трске опојне дроге.

Акција "Уникат" (Фото: РТРС)

Ријеч је о лицима чији су иницијали Н.Д., С.Ш., Д.Д. и Т.Д, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Миљановићева је навела да је код ухапшеног лица чији су иницијали С.Ш. пронађена и аутоматска пушка, експлозив и фалсификовани документи због чега ће против њега, осим за недозвољену производњу и промет дроге, бити поднесен и извјештај за недозвољен промет оружја и минско-експлозивних средстава и фалсификовање.

Лабораторија - дрога (Фото: РТРС)

Према незваничним информацијама, ријеч је о Санелу Шеранићу, осумњиченом да је вођа криминалне групе која је на подручју Бањалуке имала двије лабораторије за производњу сканка, које је пронашла полиција.

Миљановићева је потврдила да су полицијски службеници Управе МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет под надзором Окружног јавног тужилаштва, а уз асистенцију Полицијске управе Бањалука, јуче на ширем подручју града реализовали акцију кодног назива "Уникат" у оквиру које су на двије различите локације до сада пронађене двије лабораторије за производњу сканка.

- У овим активностима слободе су лишена четири лица због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело неовлаштене производње и промет опојним дрогама на начин да су производили опојну дрогу сканк на подручју града Бањалуке, а даље је дистрибуисали и прометовали у земљама ЕУ - рекла је Миљановић.

МУП Српске - Оперативна акција "Уникат" (Фото: РТРС)

Она је додала да су лица од раније позната полицији и да је у току криминалистичка обрада ухапшених, те да ће у току дана бити предати надлежном Тужилаштву уз извјештај о почињеним кривичним дјелима.

- Даље активности су у току, с обзиром на то да се врши демонтажаа ових лабораторија, посебно велике, након чега ће одузета опојна дрога бити извагана - рекла је Миљановићева.

Она је истакла да је процјена да на позицији велике лабораторије, која је једна од већих пронађених на подручју Републике Српске, има између 900 и 1.000 комада трски опојне дроге.

Крађа струје (Фото: РТРС)

Миљановићева је рекла да ће након вагања бити познати прецизан податак о вриједности одузете дроге.

РТРС незванично сазнаје да су ухапшени Санел Шеранић, Ненад Драгишић, Деан Ђајић и Данијел Трнинић. Такође, сазнајемо да је у питању генетски модификована марихуана, те да су ухапшени крали струју.

Како сазнајемо, објекат у којем је пронађена лабораторија је у власништву Буце Крагуља.

Крагуљ је за РТРС изјавио да тај објекат није он изнајмио, већ једна агенција.

- Не знам ни о коме се ради. Ово нема никакве везе са мном - изјавио је он.

Истакао је да у том објекту није био пар година.

- Ја мислим да су они ту од фебруара. Они су се појавили као нека словеначка фирма која ради пластике. Нисам имао појма, све сам ово сазнао од своје дјеце - додао је он.

Извор: РТРС/СРНА