latinica  ћирилица
16/07/2019 |  11:50 ⇒ 14:12 | Аутор: СРНА

Јаћимовић у Вишеграду: Министарство ће се потрудити да помогне неке од клубова

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић истакао је данас током разговора са начелником општине Вишеград Младеном Ђуревићем да ће се у Министарству породице, омладине и спорта потрудити да помогну неке од спортских клубова у том граду.
Драган Јаћимовић - Фото: РТРС
Драган ЈаћимовићФото: РТРС

На састанку је разговарано о унапређењу спорта на подручју ове општине, као и о рукометном кампу који се одржава у Вишеграду.

- Наша идеја је да овдје не буде само камп рукомета већ и други спортови, услови за то постоје - навео је Јаћимовић.

Он је задовољан што општина издваја значајна средства за спортске клубове.

"Надам се да ће сарадња Министарства породице, омладине и спорта и општине Вишеград бити боља него што је била у претходном периоду. Не смијемо да не занемаримо било који спортски клуб, ми ћемо се потрудити да помогнемо неке од клубова у Вишеграду - истакао је Јаћимовић.

Ђуревић је рекао да су представници локалне власти добили обећање да ће у наредном периоду бити реализовано неколико заједничких пројеката у вези са спортом.

- Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске подржало је овогодишњи Камп рукометаша. Вјерујем да ће се подршка проширити и на остале спортске клубове са подручја општине Вишеград и надам се да ће Министарство имати још више разумијевања за нашу општину - истакао је Ђуревић.

Он је навео да је у плану адаптација и реконструкција спортске дворане, те да се у њеној близини гради и велико дјечије игралиште са помоћним стадионом.

- Приводи се крају и стадион у Андрићграду, тако да ће сви љубитељи спорта и спортисти имати боље услове за спортске активности - напоменуо је Ђуревић.