X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
16/07/2019 |  14:43 ⇒ 14:44 | Извор: СРНА

Додик - Саболић: Отворена питања - границе и имовинско-правни односи

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је данас у Сарајеву акредитивна писма новоименованог амбасадора Хрватске у БиХ Ивана Саболића, са којим је констатовао да је потребно наћи рјешења за отворена питања између БиХ и Хрватске, посебно по питању граница и имовинско-правних односа.
Сарајево-Додик-Саболић - Фото: СРНА
Сарајево-Додик-СаболићФото: СРНА

Додик је пожелио добродошлицу новоименованом амбасадору Хрватске у БиХ и рекао да су билатерални односи добри, али да има простора за њихово унапређење на основу међусобног уважавања и на добробит грађана обје земље, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Он је информисао Саболића о актуелним дешавањима у БиХ и проблемима у формирању власти, поновио став да је чланство у ЕУ најважнији спољнополитички приоритет и стратешки циљ БиХ.

Саболић је рекао да су један од спољнополитичких приоритета за Хрватску добросусједски односи са БиХ.

Он је нагласио да Хрватска подржава стабилну БиХ, њен територијални интегритет и суверенитет, те јој посебно пружа подршку на њеном европском путу.

Према његовим ријечима, Хрватска се залаже за пуно поштовање и остваривање равноправности свих конститутивних народа у БиХ, а нарочито је заинтересована за положај Хрвата.