latinica  ћирилица
16/07/2019 |  18:27 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Таеквондоисти из Зворника отпутовали у Грчку на припреме

Чланови Таеквондо клуба Српски Соко из Зворника отпутовали су у Грчку на припреме за Свјетско првенство које ће бити одржано од 24. до 30. августа у Пловдиву у Бугарској.
„Соколови“ из Солуна крећу по свјетске медаље (Фото:infobirac.ne) -
„Соколови“ из Солуна крећу по свјетске медаље (Фото:infobirac.ne)

Припреме у Солуну трајаће 10 дана, а биће реализоване са грчком репрезентацијом, која је актуелни европски првак у овом спорту.

- Тренинге ће водити тренер грчке репрезентације Никос Леусис - свјетски и европски таеквондо првак - саопштено је данас из зворничке Градске управе.

Трошкове боравка Зворничана у Грчкој финансираће Представништво Републике Српске у Солуну.

Шеф Представништва Српске у Солуну Јелена Јовановић Атанасиоу рекла је да је Представништво препознало значај припрема за свјетско првенство овог спортског колектива који постиже све боље резултате, а које ће, како је рекла, свакако допринијети јачању српско-грчког пријатељства.

Из Зворника је отпутовало 11 чланова Таеквондо клуба Српски Соко.

Један од тренера у Клубу и вођа екипе на припремама Миљан Ћосић истакао је да су ово прве припреме у иностранству и да очекује да ће стећи доста искуства и висок ниво спремности за предстојеће свјетско првенство.

- Заједничке припреме произашле су из вишегодишње добре сарадње и великог пријатељства нашег клуба и грчких таеквондоиста. Надамо се да ћемо им моћи узвратити гостопримство - рекао је Ћосић.

Ћосић је подсјетио да Леусис сваке године долази у Зворник на Међународни турнир који организује Таеквондо клуб Соко.

Он је у име клуба захвалио Представништву Републике Српске у Солуну, напоменувши да је ово први дио припрема за Свјетско првенство у Пловдиву.