latinica  ћирилица
16/07/2019 |  18:38 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

Ухапшени у акцији "Уникат" предати Тужилаштву

Бањалучком Окружном јавном тужилаштву вечерас је предат и четврти ухапшени у полицијској акцији на подручју Бањалуке у којој су пронађене двије лабораторије за производњу сканка, потврђено је Срни у овом тужилаштву.

Тројица ухапшених су нешто прије 18.30 часова предати Окружном тужилаштву након што су полицијски службеници Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет над њима завршили криминалистичку обраду.

Тужилац ће послије саслушања одлучити да ли ће предложити притвор.

У акцији "Уникат" заплијењено је око 70.000 КМ у разним валутама од четворице ухапшених. Из једне од лабораторија одузето је 33.750 евра, 2.200 швајцарских франака и 180 КМ, а пронађено је и око 900 трски дроге сканк.

Подсјећамо, у овој акцији пронађене су двије лабораторије за производњу дроге сканк.

Осумњичени су дистрибуисали сканк у земљама ЕУ, а у једној од пронађених лабораторија било је између 900 и 1.000 комада трске опојне дроге, а ухапшени су чланови међународне криминалне групе.

Из МУП-а је наведено да је ријеч о лицима чији су иницијали Н.Д. С.Ш. Д.Д. и Т.Д.

РТРС незванично сазнаје да су ухапшени Санел Шеранић, Ненад Драгишић, Деан Ђајић и Данијел Трнинић.

Како сазнајемо, за потребе велике лабораторије вршена је и крађа струје.

Одмах по сазнању о акцији у медијима су се појавиле спекулације да је објекат у којем је била смјештена велика лабораторија у власништву Љубише Крагуља. Како је за РТРС потврђено, власник објекта не доводи се у везу са ухапшенима.

- Замислите да у вашем стану неко изврши неко кривично дјело. Мислим да су они ту од фебруара мјесеца. Јако кратко. Појавили су се као словеначка фирма која ради некакве пластике и чекају да дођу машине - појашњава Крагуљ.

Лабораторија је била смјештена уз сам магистрални пут, такозвану Трнску цесту која повезује Бањалуку и Лакташе.