latinica  ћирилица
16/07/2019 |  20:33 | Аутор: СРНА

Представнички дом: Усвојен ребаланс буџета за 2019. годину

Посланици Представничког дома Парламента Федерације БиХ усвојили су данас ребаланс овогодишњег ентитетског буџета од 2.701.845.731 КМ, који је већи за 48 милиона КМ у односу на планирани буџетски износ.
Представнички дом Парламента Федерације БиХ - Фото: klix.ba
Представнички дом Парламента Федерације БиХФото: klix.ba

Ребаланс буџета усвојен је са 52 гласа "за", 17 "против" и четири "уздржана", а прихваћен је и Приједлог измјена и допуна Закона о извршењу буџета.

Премијер Федерације БиХ Фадил Новалић је у образложењу посланицима рекао да је главни разлог за доношење ребаланса примјена закона о демобилисаним борцима и члановима њихових породица за шта је у овој години потребно обезбиједити 25 милиона КМ, која овогодишњим буџетом ФБиХ нису била планирана.

Ребеланс је израђен у складу са Законом о буџетима у ФБиХ, Законом о извршењу буџета ФБиХ за ову годину и ревидираним пројекцијама прихода.

На данашњој сједници посланици су са 73 гласа "за" прихватили Приједлог закона о правима демобилисаних бораца и члановима њихових породица.

Да би данас изгласани законски акти ступили на снагу неопходно је да их у четвртак, 18. јула, потврди Дом народа Парламента ФБиХ.