latinica  ћирилица
16/07/2019 |  22:49 | Аутор: Б92

Квалификације за ЛШ: Боаћи и Марин воде Звезду у друго коло! (ФОТО)

Фудбалери Црвене звезде савладали су Судуву са 2:1 у реванш мечу првог кола квалификација за Лигу шампиона.
Ц.Звезда - Судува (Фото:mondo.rs) -
Ц.Звезда - Судува (Фото:mondo.rs)

Звезда и Судува ремизирали су без голова у првом мечу у Литванији и сада су имали прилику да пред својом публиком поправе утисак и пласирају се у друго коло квалификација за Лигу шампиона, што су успјели и да ураде.

Ричмонд Боаћи доводи Звезду у вођство већ у трећем минуту утакмице. Сјајан пас је Боаћи кроз средину добио од саиграча Бена. Пас који га је спојио са голом, па је Ричмонд имао 1 на 1 ситуацију са голманом Судуве, коју је лако ријешио снажним ударцем у ближи угао и навијачима Звезде дао разлог за велико славље.

Имали су Литванци неколико опасних напада, углавном из контри и полу-контри, али им је завршни пас био исувише лош да би се изненадио Милан Борјан.

Ц.Звезда - Судува (Фото:mondo.rs)

Фантастична комбинација у шеснаестерцу Судуве. Бен је послао још једну лопту која је из игре избацила готово читаву одбрану гостију, па је потом стријелац првог гола Боаћи упослио Марка Марина, који је шутирао по земљи и погодивши доњи десни угао успио да дуплира предност Звезде.

Имала је Звезда добру игру на старту другог дијела сусрета, наставили су са агресивношћу, били довољно прибрани да сузбију грешке и да једини озбиљнији Судувин напад у првих десетак минута без већих проблема одбију.

Негдје око 60. минута утакмице, Марко Гобељић је неопрезним стартом отвореним стопалом сломио ногу Гваидасу Славицкасу и зарадио директан црвени картон. Настале су тензије на терену на кратко, али Гобељић се није бунио. Навијачи Звезде, испратили су Славицкаса аплаузима.

Након велике грешке одбране Судуве Иванић је имао велику прилику да постави великих 3:0, али је лоше шутирао и Звезда је поново послије велике шансе имала само корнер, као у случају соло продора Марка Марина неколико минута раније.

Ц.Звезда - Судува (Фото:mondo.rs)

До краја утакмице видјели смо неколико опасних напада на обје стране. Филип Стојковић је оборен у шеснаестерцу Судуве, али није било довољно елемената за најстрожу казну, да би у наставку Судува пропустила велику прилику, а неких пет минута касније, Бен поново пада у шеснаестерцу, међутим, поново није било основа да се досуди једанаестерац.

Пред сам крај, имала је Судува опасан напад, главом је "тукао" Голубицкас, али је погодио пречку и Рикетс у наставку фаулира Бабића и "поклања" лопту фудбалерима Црвене звезде.

У 88. минуту, кренуо је Милан Родић у соло продор када у томе Вукановић није успио, потом се лопта одбила до Бена који је снажно шутирао и погодио само пречку којом је измамио уздаје свих присутних гледалаца.

Звезда је имала још три врло добре ситуације, преко Јованчића и Павкова, али су ударци били прилично непрецизни.