latinica  ћирилица
17/07/2019 |  09:09 ⇒ 11:29 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Сарадња Кине и Републике Српске свеобухватна и сваким даном све јача (ФОТО)

Добри односи са Кином су приоритет у спољнополитичким активностима Републике Српске, истакао је Радован Ковачевић, савјетник српског члана и предсједавајуећг Предсједништва БиХ Милорада Додика.
Радован Ковачевић у Кини - Фото: РТРС
Радован Ковачевић у КиниФото: РТРС

- Сарадња Кине и Републике Српске је свеобухватна и сваким даном све јача. Кина је у Српској присутна кроз реализацију великих инфраструктурних пројеката као што је изградња аутопутева. Кинеске компаније су учествовале и у изградњи ТЕ "Станари",  у Бањалуци је отворен Конфучијев институт, а ученици у Српској имају могућност да уче Кинески језик. Српска је максимално посвећена овој сарадњи и отворена за долазак свих кинеских инвеститора, које овом приликом и позивам да дођу у нашу земљу - рекао је Ковачевић који учествује на Трећој конференцији у оквиру процеса сарадње Кине и земаља централне и источне Европе "Дијалог портпарола", која се одржава у Гуејангу, главном граду покрајине Гејџоу.

Радован Ковачевић у Кини (Фото: РТРС)

На овој конференцији, коју је отворио замјеник министра информисања Кине, учествују портпароли свих министарстава и кључних институција Народне Републике Кине, као и портпароли 12 влада и министарстава иностраних послова земаља централне и источне Европе.

"Дијалог портпарола" (Фото: РТРС)

Ковачевић, који на конференцији учествује као савјетник Српског члана и предсједништва БиХ, али и као портпарол СНСД, говорио је други на сесији на којој је учествовао, одмах након портпарола министарства одбране Кине, говорећи о теми "Саопштење за јавност у ери дигиталних медија", гдје је истакао да је ова форма комуникације институција и организација са јавностима мора да се прилагођава савременим медијима и буде све више мултимедијална.