latinica  ћирилица
17/07/2019 |  10:03 ⇒ 13:33 | Аутор: СРНА

Вишковић: Неформирање СМ кочи рјешавање бројних питања

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да због неформирања новог сазива Савјета министара нема саговорника на другој страни за кључна питања за грађане БиХ.
Радован Вишковић (фото: Горан Шурлан/РАС Србија) -
Радован Вишковић (фото: Горан Шурлан/РАС Србија)

Наводећи да скоро да нема сарадње са Савјетом министара, Вишковић је у изјави за телевизију Н1 подсјетио да актуелни Савјет министара ради у техничком мандату, без дефинисане скупштинске већине, и обавља само неке послове које мора да ради да не би дошло до застоја.

- А, о неким стварима које су кључне за грађане БиХ, о новим инфраструктурним пројектима, кадровским, законским рјешењима, напросто немате саговорника на другој страни - закључио је Вишковић.

Предсједник Владе Српске додао је да би застој у формирању и раду институција БиХ могао да се одрази и на одобравање задужења Српске за финансирање изградње ауто-пута на Коридору "Пет це".

- Процедура за одобрење тог кредита је послије усвајања на Народној скупштини и Вијећу народа Републике Српске да то иде у Парламентарну скупштину БиХ. Кад ће почети радити - видјећемо, али према неким информацијама које долазе из Сарајева, то заиста није у кратком року - закључио је Вишковић.

Говорећи о проблемима у "Електропреносу БиХ" Вишковић је упозорио да су проблеми у овом предузећу више него алармантни за сва три народа и оба ентитета.

- Тамо лежи око 170 милиона КМ већ 18 мјесеци. То се нигдје не улаже. То нису паре за буџет, то су паре за инвестиције -  рекао је предсједник Владе Српске, истичући да би, ако се данас не улаже, посљедице на дотрајалој енергетској мрежи могле бити видљиве већ за шест мјесеци.

Према његовим ријечима, енергетска мрежа у неким је мјестима доведена до засићења, а као примјер навео је Бањалуку.

- Застој који се десио с тим инвестицијама затекао је Бањалуку која је требало да гради нову трафостаницу. Све процедуре су биле спроведене и таман да почне да се гради, настао је застој и већ 18 мјесеци ништа. Постојеће двије станице раде у вршном оптерећењу, што значи да сваки нови производни и било какав погон у Бањалуци, ако би се поштовале процедуре, не би могао добити сагласност на прикључење на енергетску мрежу - објаснио је Вишковић.

Он је нагласио да постојеће двије трафостанице у Бањалуци могу у сваком моменту отказати, што би значило мрак за овај град.