latinica  ћирилица
17/07/2019 |  10:03 ⇒ 10:06 | Аутор: infosrpska.ba

Инфосрпска: Лажним свједочењем до слободе

Бивши високи функционер СДА из Сребренице Десница Радивојевић, који се тренутно налази у кућном притвору због познате афере у Федерацији БиХ "Трактори" , у којој је био главни актер, појавио се изненада као заштићени свједок у исконструисаном случају наводне крађе новца од донације Републике Србије, Сребреници, пише портал Инфосрпска.
Десница Радивојевић (фото:.tv1.ba) -
Десница Радивојевић (фото:.tv1.ba)

Ова смишљена и исфабрикована лажна урота на релацији Сарајево-Сребреница има за циљ покушај дискредитовања успјешног начелника општине Сребреница Младена Грујичића, директора Националног парка Дрина Радомира Павловића и још неких угледних Срба из Сребренице, сазнаје Инфосрпска из извора у Сарајеву и у Сребреници.

Циљ ове сплетке осмишљене у Сарајеву је био да се криминалзују угледни Срби у Сребреници, како би се покушало смањити повјерење које у њих имају грађани, као и да се у Сребреници изазове подјела унутар српског становништва, како би пред наредне локалне изборе СДА поново преузела Сребреницу под своју команду, наводи се у тексту.

У недостатку доказа против начелника Грујичића и након што је премијерка Србије јавно истакла да су средства која су донирана Сребреници трошена рационално и транспарентно, централа СДА се сјетила свог бившег министра Деснице Радивојевића, понудила му да лажно свједочи против Грујичића и сарадника а да му заузврат донесу слободу, односно среде да му се укине кућни притвор, истиче Инфосрпска у тексту.

Како кажу извори Инфосрпске из Сребренице и Сарајева, Радивојевић је то с усхићенем прихватио и с нестрпљењем очекује да лажно свједочи те да се тако домогне слободе.