latinica  ћирилица
17/07/2019 |  10:12 ⇒ 13:34 | Аутор: СРНА

МУП доставио Тужилаштву извјештај против четворице ухапшених у акцији "Уникат"

Управа МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет доставила је бањалучком Окружном тужилаштву извјештај против Данијела Трнинића /36/ из Хрватске Костајнице, те Санела Шеранића /32/, Ненада Драгишића /30/ и Деана Ђајића /29/ из Бањалуке, ухапшених у полицијској акцији на подручју Бањалуке у којој су пронађене двије лабораторије за производњу сканка.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука (Фото: Dejan Božić / RAS Srbija) -
Окружно јавно тужилаштво Бањалука (Фото: Dejan Božić / RAS Srbija)

Извјештај против ових лица поднесен је због сумње да су починила кривично дјело неовлаштене производње и промета опојних дрога.

Против Шеранића и Трнинића извјештај је поднесен и због сумње да су починили кривично дјело недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја, саопштено је из бањалучког Окружног тужилаштва.

Након криминалистичке обраде осумњичени су спроведени на испитивање у Окружно јавно тужилаштво Бањалука, након чега ће тужилац одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора, о чему ће јавност бити обавијештена.

Они су осумњичени да су на више локација на подручју града Бањалука и општине Лакташи направили импровизоване лабораторије за вјештачки узгој сканка.

Приликом претреса објеката које су користили од осумњичених је одузето око 900 стабљика индијске конопље, оружје, те већи износ новца у различитим апоенима и валутама и други предмети и средства који су кориштени за извршење кривичних дјела.

Осумњичени су ухапшени у оквиру заједничке акције "Уникат" Окружног јавног тужилаштва Бањалука, Управе МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет и Полицијске управе Бањалука.

Повезане вијести:

Ухапшени у акцији "Уникат" предати Тужилаштву

Акција "Уникат": Ухапшенима за производњу дроге одузето око 70.000 KM (ФОТО)

Бањалука: Откривена велика лабораторија за производњу сканка (ФОТО)