latinica  ћирилица
17/07/2019 |  10:35 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Годишњи одмор - вријеме повећаног броја крађа

Љето је вријеме годишњих одмора, али и повећаног броја крађа и провала у куће и станове.

Из Полицијске управе Бијељина апелују на грађане да буду опрезни на заштити имовине, како њихови домови не би били потенцијална мета лопова.

У протекла два мјесеца на подручју Полицијске управе Бијељина догодило се 25 тешких крађа, од чега је 19 провала било у куће, а по три у викендице и помоћне објекте.

Најчешће се краде новац, злато и предмети који се могу брзо продати на тржишту, попут техничких уређаја.

Из полиције на грађане апелују да буду опрезни и предузму мјере на заштити своје имовине.

- Било би добро да не остављате поруке на друштвеним мрежама и другим јавним мјестима, да о свом одсуству обавијестите само оне које је потребно, особе у које имате повјерења и да они повремено обилазе ваше просторије. Ако сте у могућности да на вратима уградитете и додатну браву, да новац и друге драгоцјености не остављате у домовима - даје смјерница Александра Марић, портпаролка ПУ Бијељина.

Грађани Бијељине ове савјете оцјењују као драгоцјене.

Сматрају да полицији морају олакшати посао тако што ће о својој имовину водити више рачуна

- Мени је нејасно и нелогично што већина људи покушава да промовише свој годишњи одмор на друштвеним мрежема па тако на неки начин и открије своју тренутну дестинацију што је заиста зелено свјетло свим потенцијалним лоповима да покраду њихову имовину - један је од контара грађана.

Из Полиције апелују на грађане да пријаве кретање сумњивих лица и возила, нарочито у оним улицама у којима фреквенција саобраћаја није велика, позивом на бесплатни број 122 који може бити и анониман.

Најављују и појачане контроле како би се спријечила кривична дјела крађе.