latinica  ћирилица
17/07/2019 |  10:46 ⇒ 10:49 | Аутор: СРНА

У Венецији Скорсезе, Ален, Содерберг...

"Холивуд репортер" тврди да су Вуди Ален, Мартин Скорсезе, Џејмс Греј, Стивен Содерберг и Хироказу Коре-еда изгледни учесници овогодишњег Венецијанског филмског фестивала, који ће бити отворен 28. августа.

Филмски критичари и филмофили вјерују да би се на овогодишњем фестивалу могао појавити и велики руски режисер Андреј Кончаловски са филмом "Гријех", који говори о генијалном италијанском сликару Микеланђелу.

У очекивању да буде саопштен официјелни програм фестивала, рачунајући и попратне програме, овај лист истиче Аленов филм "Кишни дан у Њујорку", затим "Ирца" Мартина Скорсезеа, "Истиниту историју Келијеве банде" Џастина Курцела те филм "Истина" Хироказу Коре-еде.

Као врло могуће учеснике, али и фаворите Фестивала, амерички магазин, обично добро информисан, наводи остварење "Ширли" Елизабет Мос, те "Ему" шпанског режисера Пабла Лориана.

Познато је да ће Педру Алмодовару бити уручен "Златни лав" за животно дјело, а да ће главном жирију предсједавати аргентинска режисерка Лукреција Мартел.

Организатори Фестивала у наредним данима саопштиће све учеснике овогодишње филмске смотре.