latinica  ћирилица
17/07/2019 |  11:02 ⇒ 11:35 | Аутор: СРНА

Видовић: За Српску значајна реализација заједничких пројеката са УНДП-ом

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је да је за Српску и њене грађане веома значајно да се захваљујући заједничким напорима са УНДП-ом успјешно реализују развојни пројекти у локалним заједницама, којих је до сада укупно 46, те да је још значајнија санација бројних стамбених објеката и локалне инфраструктуре.
Министарка Видовић са предстаницима УНДП-а - Фото: СРНА
Министарка Видовић са предстаницима УНДП-аФото: СРНА

Видовићева и новоименовани резидентни представник УНДП-а Стелијана Недера су током данашњег сусрета у Бањалуци исказале обострано задовољство због досадашње реализације заједничких пројеката, посебно на пројектима Финансијски механизам за подршку пројектима локалног развоја и Опоравак од поплава - стамбено збрињавање на подручју Републике Српске.

Недера је истакла да је задовољна резултатима са терена, те да очекује успјешан наставак сарадње у складу са приоритетима УНДП-а и Владе Републике Српске, саопштено је из Министарства финансија Српске.

На састанку Видовићеве са представницима УНДП-а разговарано је о реализацији заједничких пројеката, развојним правцима и стратешким приоритетима, у складу са Програмом економских реформи Републике Српске, те плановима УНДП-а.

Састанку је присуствовао и шеф канцеларије УНДП-а у Бањалуци Горан Вукмир.