latinica  ћирилица
17/07/2019 |  11:21 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

Сребреница: Почео међународни омладински радни камп

Међународни форум солидарности и ове године организује Међународни омладински радни камп у Сребреници на коме ће око 70 младих учесника из осам европских земаља радити на изградњи дома за стара лица.
Сребреница: Међународни форум солидарности - Фото: СРНА
Сребреница: Међународни форум солидарностиФото: СРНА

Ово је 14. радни камп младих који су смјештени у објектима у Поточарима које је ЕМАУС изградио прије неколико година.

ЕМАУС је обезбиједио средства и прије двије године купио парцелу у Поточарима на којој је у претходних годину дана радним акцијама изграђен објекат амбуланте, средствима које су прикупили чланови ове организације.

Амбуланта би ускоро требало да буде опремљена и почне са радом.

Помоћник директора ЕМАУС-а Сабина Арнаут Јахић рекла је новинарима да ће учесници радног кампа ове године радити на изградњи дома за стара лица на истој парцели поред новоизграђене амбуланте.

- Као и сваке године учесници кампа ће пружати одређене врсте помоћи локалном становништву као што је обезбјеђење и припрема огрева за зиму старим и болесним особама и у неким пословима и културним програмима на подручју сребреничке општине - појаснила је Јахићева.

Омладински радни камп почео је у понедјељак, 15. јула, и трајаће до сриједе, 24. јула, а осим радних планиране су одређене едукативне, туристичке, културне и забавне активности за учеснике са циљем њиховог дружења, бољег међусобног упознавања и стицања нових вјештина.