latinica  ћирилица
17/07/2019 |  11:54 | Аутор: СРНА

Скоко: Заштитићемо витални интерес Српске

Шеф Клуба посланика Социјалистичке партије у Народној скупштини Републике Српске Максим Скоко рекао је да је сигуран да ће парламент двотрећинском већином потврдити изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика да је по виталне интересе Српске веома штетан закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац.
Максим Скоко - Фото: СРНА
Максим СкокоФото: СРНА

Скоко је рекао да је потпуно оправдана сутрашња посебна сједница, која је због прегласавања сазвана на Додиков захтјев.

- Што се тиче нашег клуба посланика, подржаћемо интерес Српске и одлуку предсједавајућег Предсједништва. Надамо се да ће то учинити и други посланици - рекао је Скоко Срни.

Он је оцијенио да неформирање власти на нивоу БиХ и јучерашње прегласавање Додика показују да многе ствари на нивоу БиХ не функционишу.

- У том смислу што прије треба формирати власт на нивоу БиХ - рекао је Скоко.

Чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић прегласали су јуче на сједници Предсједништва српског члана Милорада Додика усвојивши са два гласа "за" и једним против закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац, након чега је Додик најавио покретање механизма заштите виталног ентитетског интереса.

Народна скупштина Републике Српске сутра ће се на посебној сједници изјаснити о потврђивању изјаве Додика да је по виталне интересе Српске веома штетан закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац.