latinica  ћирилица
17/07/2019 |  12:42 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Клуб посланика ПДП-а ће подржати Додикову изјаву о виталном интересу Српске

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало рекао је данас за РТРС да ће овај Клуб подржати изјаву предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика о покретању виталног интереса Српске о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац.
Перица Бундало - Фото: РТРС
Перица БундалоФото: РТРС

- Ми ћемо као партија подржати ову Додикову иницијативу и приједлог. Мислим да на питању виталног интереса Српске, треба да занемаримо наше дневно-политичке разлике - рекао је он. 

Предсједништво БиХ усвојило је на јучерашњој сједници са два гласа за и једним против закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац. За закључак су гласали Комшић и Џаферовић, а против је гласао Додик.

Додик је најавио покретање питања виталног националног интереса у складу са роковима прописаним Уставом и Пословником о раду Предсједништва БиХ.

У Бањалуци ће сутра бити одржана посебна сједница Народна скупштине Републике Српске на којој ће се посланици изјаснити о потврђивању изјаве Додика да је по виталне интересе Српске веома штетан закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац.