latinica  ћирилица
17/07/2019 |  13:19 ⇒ 18:21 | Аутор: РТРС

Полиција привела главног уредника ИН4С Гојка Раичевића (ФОТО/ВИДЕО)

Полиција Црне Горе је данас привела уредника ИН4С-а, Гојка Раичевића, на информативни разговор.
Хапшење Раичевића (фото:in4s.net) -
Хапшење Раичевића (фото:in4s.net)

Раније утрос су полицијски службеници "посјетили" главног уредника ИН4С и уручили му позив за саслушање.

Позив за саслушање (фото:in4s.net)

Након што је ИН4С покренуо серијал објављивања аудио записа разговора бившег амасадора СЦГ у Москви, Милана Роћена са различитим саговорницима, а у којима се назире траг бројних кривичних, коруптивних радњи, државни органи, по устаљеном обичају крећу у испитивање "гласника", а не потенцијалних извршилаца кривичних дјела.

Исти је случај био и са аферама, "Државни удар" "Коверта" и "Луксембург" које су покренуте на нашем порталу, а због афере Луксембур је између осталог колега из редакције био процесуиран.

Ово је сасвим извјесно нови покушај застрашивања и ућуткавања медијске заједнице која, у јавном интересу, истиче оно што на жалост државни органи систематски заташкавају.

Посебно, ово је специјалан притисак на наш портал и његовог уредника, Гојка Раичевића, који је небројено пута до сада био жртва свих врста режимске, полицијске репресије и тортуре. Подсјећамо да никад нису идентификовани почиониоци, док су налогодавци извјесно у самом врху полиције и система.

Раичевић: Не одазивам се на позиве криминалних организација које се представљају као црногорска полиција и црногорско тужилаштво

Ово је једина изјава коју ће уредник ИН4С дати у "информативном разговору" полицијским службеницима а коју је доставио редакцији ИН4С уочи привођења: 

Више пута сам поновио у јавности да се нећу одазвати на позив криминалних организација које се представљају као црногорска полиција и црногорско тужилаштво.

Упориште за овакав однос према полицији и тужилаштву налазим у чињеници да готово четири године „нијесу пронађени“ односно идентификовани криминалци у полицијским униформама који су животињски насртали на мене док сам обављао новинраски посао у размаку од 17. до 24. октобра 2015. године.

Тужилаштво није успјело да идентификује и процесуира починиоце, иако су у посједу видео материјала, гдје се види како један од криминалаца у униформи са инсигнијама црногорског полицајца насрће на мене и удара ме руком и ногом.

Као слободан грађанин са правом избора да се борим за слободу, која ми је ускраћена, изабрао сам овај начин борбе.

Такође свјестан да разлог за моје позивање на „информативни разговор“ је у чињеници да у континуитету откривам криминлане активности прве фамилије и савјетника предсједника ДПС Мила Ђукановића.

Поменућу афере, Лименка, Луксембург, Коверта, државни удар, као и последње аудио снимке разговора бившег амбасадра СЦГ у Москви господина Милана Роћена, који је главни разлог за данашњи позив. 

Знам да је позив упућен након притисака на полицију и тужилаштво који долазе из црногорске владе и владајуће Демократске партије социјалиста.

Очекујемо да ће Основно тужилаштво брзо и ефикасно поставити ствари на право мјесто у поступку који је започет“, наводи се у саопштењу ДПС поводом објављивања аудио снимака.

Очекујем да ће неко из полиције и Тужилаштва заиста почети да ради свој посао, и открити након готово четири године ко је извршио физичке нападе на мене и заиста поставити ствари на право мјесто у поступку који је започет 2015. године.

Црногорска полиција, тужилаштво као и судови могу да фабрикују и да ме оптуже за крвни деликт као у случају српског пуковника Алексића који је оптужен за рањавање полицијског функционера Шуковића, иако је спорног дана био у Београду.

Могу да ме оптуже за државни удар као што су Бранку Милић, Душића, Ђорђевића или рецимо Максића.

Могу и да ме физички уклоне, као што се оправдано сумња на бројне, који се нијесу слагали са лудилом које производи црногорски режим, као и неке који су се слагали са њим.

До тада остајем оприједељен да истрајем у захтјеву да се починиоци мог пребијања открију и казне по закону.

Извор: ИН4С