latinica  ћирилица
17/07/2019 |  13:35 | Аутор: СРНА

Васић: Српска да буде уважавана или слиједи парализа БиХ

Предсједавајући Клуба посланика Уједињене Српске у Народној скупштини Републике Српске Костадин Васић рекао је да Српска мора да буде уважавана или неће доћи до формирања Савјета министара, што значи парализу у БиХ.
Костадин Васић - Фото: nezavisne novine
Костадин ВасићФото: nezavisne novine

- Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је потпуно у праву и било је очекивано да ће доћи до овога у једном моменту због тога што Бакир Изетбеговић прави циркус у БиХ. Сутра очекујем више од двотрећинске већине у Народној скупштини. Одлука Предсједништва БиХ која је донесена прегласавањем Додика је уперена против Српске и Додик у овом случају има подршку комплетног народа у Републици Српској - рекао је Васић Срни.

Чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић прегласали су јуче на сједници Предсједништва српског члана Милорада Додика усвојивши са два гласа за и једним против закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац, након чега је Додик најавио покретање механизма заштите виталног ентитетског интереса.

Народна скупштина Републике Српске сутра ће се на посебној сједници изјаснити о потврђивању изјаве Додика да је по виталне интересе Српске веома штетан закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац, посебно имајући у виду да је послије неколико година уговорена изградња моста на Сави у Градишци.