latinica  ћирилица
17/07/2019 |  14:48 | Аутор: СРНА

Кузмановић: Прегласавање Срба неукусно и неприхватљиво

Предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић рекао је Срни да је прегласавање српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика неукусно и неприхватљиво.
Рајко Кузмановић - Фото: РТРС
Рајко КузмановићФото: РТРС

- Посебно је занимљиво да у овом случају хрватски члан Предсједништва БиХ гласа за одлуку која је уперена против заједничког пројекта БиХ и Хрватске као што је мост на Сави код Градишке. То се може десити само Жељку Комшићу који не зна куда се креће и како се понаша - истакао је Кузмановић.

Он је додао да је Додик у праву, те да је увјерен да ће Народна скупштина Републике Српске подржати његов став.

- Вјерујем да ће се већ једном опаметити и схватити да прегласавање не води ничему добром. Прегласавање значи негирање права која су дата члановима Предсједништва БиХ и ентитетима. Због тога поздрављам Додиков став да Народна скупштина о овом питању да свој глас - рекао је Кузмановић.

Чланови Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић и Жељко Комшић прегласали су јуче на сједници Предсједништва српског члана Милорада Додика усвојивши са два гласа за и једним против закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац, након чега је Додик најавио покретање механизма заштите виталног ентитетског интереса.

Народна скупштина Републике Српске сутра ће се на посебној сједници изјаснити о потврђивању изјаве Додика да је по виталне интересе Српске веома штетан закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац, посебно имајући у виду да је послије неколико година уговорена изградња моста на Сави у Градишци.