latinica  ћирилица
17/07/2019 |  15:05 ⇒ 16:11 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за ухапшене у акцији "Уникат"

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука предложио је данас бањалучком Окружном суду да четворици ухапшених у полицијској акцији "Уникат" буде одређен једномјесечни притвор.
Привођење - Фото: РТРС
ПривођењеФото: РТРС

Из Окружног јавног тужилаштва Бањалука је саопштено да је притвор предложен за Санела Шеранића /32/ из Бањалуке, Данијела Трнинића /36/ из Хрватске Костајнице, те Ненада Драгишића /30/ и Деана Ђајића /29/ из Бањалуке.

Притвор је предложен због основане сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дрога, а Шеранић је пријављен и због недозвољене производње и промета оружја или експлозивних материја и фалсификовања исправе, док је Трнинићу на терет стављена и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.

- Осумњичена лица су током 2018. и 2019. године на више локација на подручју Бањалуке и Лакташа направили импровизоване лабораторије за вјештачки узгој дроге `сканк`. Приликом претреса објеката које су користили осумњичени одузето је око 900 стабљика биљке која изгледом асоцира на индијску конопљу, оружје, веће количине новца у различитим апоенима и валутама и други предмети и средства који су кориштени за извршење кривичних дјела - саопштено је и Окружног јавног тужилаштва.

Осумњичени су ухапшени у оквиру акције "Уникат" који су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука извели припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике српске и Полицијске управе Бањалука.

Тужилац је предложио притвор због опасности од бјекства осумњичених, бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће поновити кривично дјело.

О приједлогу за одређивање притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.