latinica  ћирилица
17/07/2019 |  18:32 | Аутор: СРНА

Брнабић: Београд спреман да одмах настави дијалог

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је да је Србија спремна да се одмах врати за преговарачки сто и настави дијалог са Приштином, те изразила наду да ће приштински политички лидери имати довољно храбрости и одговорности да промјене своје одлуке да би то могло да се догоди.
Ана Брнабић, предсједница Владе Србије - Фото: РТРС
Ана Брнабић, предсједница Владе СрбијеФото: РТРС

- Ми смо буквално спремни сваки дан да се вратимо за преговарачки сто и наставимо дијалог. То је једини начин да имате стабилност на Косову и Метохији да људи наставе да живе мирно - рекла је Брнабићева након обиласка Житорође.

Она је указала да је недавно истраживање на Косову и Метохији показало да 91 одсто грађана на том подручју не желе замрзнут конфликт, преносе београдски медији.

- Желе наставак дијалога и надам се да ће лидери у Приштини умети да саслушају све грађане који живе на Космету, да ће имати политичку храброст и одговорност да донесу одлуку која је најбоља не само за Србе и Албанце већ за цео регион - рекла је Брнабићева.

Она је оцијенила да је посјета предсједника Француске Емануела Макрона Београду била веома заначајна за позиционирање Србије.

- Мислим да је та посета прошла боље него што је било ко од нас очекивао. Велика захвалност за све што је Макрон рекао док је био у Србији, за све сигнале подршке и за можда најјачи до сада сигнал да ништа није завршено и да дијалог мора да се настави - сматра Брнабићева.