latinica  ћирилица
17/07/2019 |  19:28 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Радивојевић из кућног притвора "заштићени свједок"

Бивши високи функционер СДА из Сребренице Десница Радивојевић, који је у кућном притвору због афере "Трактори", у којој је главни актер, појавио се изненада као заштићени свједок у случају наводне крађе новца од донације Србије - Сребреници, пише портал Инфосрпска.

Начелник општине Младен Грујичић и директор Националног парка "Дрина" и одборник Радомир Павловић, који су прозвани, оптужбе демантују. Тврде да је ријеч о предизборној кампањи.

Иза ове прљаве кампање стоје обавјештајни кругови из Сарајева и СДА, а циљ је на наредним изборима поново преузети функцију начелника општине Сребреница, сматра Радомир Павловић, бивши предсједник скупштине општине.

- Сада се поново раде атаци да се српски народ подијели, да се направе подобни и независни кандидати. То ће формирати Бошњаци, то је већ опробано - увјерен је Павловић.

Централа СДА сјетила се свог бившег министра Деснице Радивојевића, понудила му да лажно свједочи против Грујичића и сарадника, а заузврат, малверзације у вези с трактором, каже Павловић, биће заборављене.

- Суштина је нагодба... То је наставак старе политике да се урушавају институције Републике Српске - каже Павловић.

И за начелника Сребренице ситуација је јасна, предизборна кампања за локалне изборе већ је почела. О његовом раду, додаје, најбоље говоре километри асфалтираних путева, спортски терени и пројекти.

- Очигледно је прљава кампања већ почела, а сама Сребреница је препорођена. То не одговара онима који су отјерали више од 10.000 људи из Сребренице - рекао је Грујичић.

О утрошку средстава Србије у Сребреници говоре чисти рачуни, пројекти, извјештаји, али и позитиван став премијерке Ане Брнабић, поручио је начелник. Он је нагласио да је све провођено кроз скупштинске одлуке, а извјештаји послати Влади Србије.

Десница Радивојевић који је у таблоидима покренуо причу о крађи новца данас није био доступан. Ко је покрао десетине милиона марака сребреничких инвестиција за вријеме дванаестогодишње владавине начелника из редова СДА, главно је питање, поручују Грујичић и Павловић.