latinica  ћирилица
17/07/2019 |  20:28 | Аутор: ТАНЈУГ

Шеф кабинета: Меркел је добро, намјерава да одслужи цијели мандат

Канцеларка Ангела Меркел је доброг здравља и намјерава да одслужи цијели мандат изјавио је Ројтерсу шеф њене канцеларије Хелге Браун.
Ангела Меркел (Фото: Kay Nietfeld) -
Ангела Меркел (Фото: Kay Nietfeld)

Меркел која је напунила 65 година, имала је посљедњих недјеља неколико напада дрхтавице на јавним церемонијама, што је покренуло спекулације о њеном здравственом стању, док она инсистира на томе да је "добро".

Браун је рекао да је канцеларка доброг здравља и да је способна да одради мандат, до савезних избора заказаних за 21. октобар 2021. године.

У јавности се четврти мандата Ангеле Меркел доводи у питање због њених напада дрхтавице и многи се питају да ли ће се социјалдемократе повући из владајуће коалиције, коју многи чланови те лијево оријентисане странке желе да напусте.

Браун ипак очекује да ће социјладемократе остати у коалицији са конзервативним блоком Ангеле Меркел, Хришћанско-демократском унијом.

Он је рекао да не вејрује да ће Социјалдемокртаска партија окренути леђа у тренутку када њемачка влада мора да се позабави Брегзитом и да помогне обликовању европске будућности када наредне године преузме предсједавање Европском унијом.