latinica  ћирилица
18/07/2019 |  07:56 ⇒ 08:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркаши Србије почињу припреме за Мундобаскет

Кошаркашка репрезентација Србије данас се окупља у Београду на почетку припрема за Свјетско првенство у Кини.
Ђорђевић окупља "Орлове" - Фото: РТС
Ђорђевић окупља "Орлове"Фото: РТС

Селектор Александар Ђорђевић заказао је конференцију за медије у хотелу Краун плаза од 13.30.

На ширем списку Ðорђевића од 18 имена налазе се: Милош Теодосић, Стефан Јовић, Василије Мицић, Богдан Богдановић, Драган Милосављевић, Марко Гудурић, Алекса Аврамовић, Дејан Тодоровић, Владимир Лучић, Марко Симоновић, Немања Бјелица, Милан Мачван, Стефан Бирчевић, Никола Јокић, Мирослав Радуљица, Никола Милутинов, Бобан Марјановић и Огњен Кузмић, с тим да се очекује да га послије саобраћајне незгоде замјени Никола Јовановић.

Репрезентација Србије 21. јула путује на базичне припреме на Копаоник гдје ће остати до 4. августа и утакмице против Борца у Чачку.

Планиране су још провјере против Финске у Зрењанину 7. августа, три дана касније против Литваније у Штарк арени, а 12. августа против истог ривала у Каунасу.

Србија ће учествовати и на Акрополис купу у Атини од 16. до 18. августа, а два дана касније иде у Кину, гдје ће на турниру у Шењангу имати провјере против Италије, Новог Зеланда и Француске.

Српски кошаркаши на Свјетском првенству у Кини, које се игра од 31. августа до 15. септембра, играју у Д групи са Италијом, Филипинима и Анголом.