X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Твоје лице звучи познато
18/07/2019 |  08:20 | Извор: Б92

Трампа од импичмента спасава његов "љути непријатељ"

Демократски конгресмен из Тексаса Ал Грин поднио је Конгресу захтјев за гласање о резолуцији о опозиву предсједника САД Доналда Трампа.
Ненси Пелоси (фото:Tanjug/AP) -
Ненси Пелоси (фото:Tanjug/AP)

Повод су Трампове увреде на рачун неколико демократских конгресменки имигрантског поријекла.

Међутим, демократска предсједница Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси изјавила је да ће тај захтјев бити обустављен.

Грин је у захтјеву навео да је Трамп изнио "расистичке увреде" на рачун обојених представница демократа у Конгресу, као и да Трамп није способан да буде предсједник, пренио је АП.

Пелоси и други демократски лидери, међутим, сматрају да би гласање о таквој резолуцији било непотребно, опасно и раздируће у иначе "рањивом" Конгресу. Она је навела да ће одбор демократа у Конгресу обуставити Гринову резолуцију.

- Одмах ћемо се тога ослободити - рекла је Пелоси новинарима.

Трамп је у више наврата током претходних дана износио увреде на рачун конгресменки, називајући их, између осталог, изазивачима нереда рођеним у иностранству и поручујући им да би требало да се врате у опустошена и осиромашена мјеста из којих су дошле.

Трампове опаске су у јавности наишле на оштре осуде за расизам и ксенофобију. И сама Ненси Пелоси је у једном тренутку изјавила да предсједник хоће да "Америку поново учини бијелом". Такође, у више наврата је оштро критиковала Трампа, с којим је улазила у сукоб, што путем друштвених мрежа, што путем медија. Пелоси иначе важи за "љутог непријатеља" америчког предсједника.