latinica  ћирилица
18/07/2019 |  08:31 ⇒ 09:07 | Аутор: dnevni avaz

Вођа Делија претварао се да је грађевинац док је у комбију превозио 170 килограма дроге

Један од вођа навијача Црвене звезде Драган Павловић (43) ухапшен је у друштву Хрвата и бившег вође навијачке групе Бед Блу Бојс (БББ) из Хрватске Горана Хајдуковића Чупка(44) док су комбијем превозили 169,22 килограма марихуане
Дрога показана новинарима на прес конференцији (фото:MUP Hrvatske) -
Дрога показана новинарима на прес конференцији (фото:MUP Hrvatske)

Они су ухапшени на наплатној рампи у Карловцима у Хрватској, а карловачко тужилаштво подигло је оптужницу против њих двојице. Павловић и Хајдуковић су ухапшени су 17. априла у поподневним сатима у великој полицијској акцији.

Павловић и његов колега из Хрватске били су маскирани у грађевинске раднике, претварајући се да у комбију превозе грађевински материјал.

Ипак, њих двојица су полицији дјеловали сумњиво, те је претресом комбије у полиестерским врећама и пакетима грађевинског стиропора пронађено чак 169,22 килограма сакривене марихуане и 0,05 грама кокаина. Такође, пронађена су и два пиштоља и 53 комада муниције која припадају Чупку, те се само њему на терет ставља недозвољено ношење оружја.

Горан Хајдуковић Чупко (44), некадашњи вођа навијачке групе Бед Блу Бојс, контроверзна је личност у хрватској јавности и стари зналац како хрватске тако и европских полиција. Више пута је због разних кривичних дјела бјежао из Хрватске у европске државе.

Међутим, посебну пажњу јавности изазвало је његово хапшење из 2008. на граници Аустрије и Њемачке, када је покушао да пређе границу скривајући се од полиција разних држава. Ухваћен је са документима на име Матко Штамбук, али су цариници осујетили његов план када су схватили да је ријеч о фалсификованим документима.

Дани у притвору су пролазили, а Чупко није желио да полицији открије свој прави идентитет. Отежавало је и то што су јагодице на његовим прстима биле спржене, управо како не би могао бити идентификован на основу отиска прста.