latinica  ћирилица
18/07/2019 |  10:44 ⇒ 19/07/2019 | 09:03 | Аутор: Независне

Бањалука: Међусобна туча одала дилере дроге

Међусобна туча у којој је Амар Јусић (25) убо ножем свог цимера Филипа Ципру (23) у надлактицу, због које је реаговала полиција, открила је лабораторију за узгој сканка у поткровљу куће у бањалучкој Улици Милоша Обилића, у којој су иначе становали.
Полиција Републике Српске -
Полиција Републике Српске

Како сазнају Независне, бањалучкој полицији у понедјељак иза 23 часа једна жена је пријавила да је младић избоден ножем, а по доласку затекли су Ципру с повредама које му је, како је испричао, нанио Јусић.

Претресом куће у којој су становали ови младићи, који иначе имају пребивалиште у Тузли, полиција је пронашла лабораторију сканка саграђену од металне конструкције, чија је унутрашњост обложена рефлектујућом фолијом.

Како је потврдила Марија Маркановић, портпарол Полицијске управе Бањалука, полиција је поступила по пријави наношења тјелесне повреде од стране А.Ф. према Ф.Ц., којем су у УКЦ РС констатоване лакше повреде лијеве надлактице.

- Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, предузимајући мјере и радње на сузбијању производње и продаје опојних дрога, у понедјељак су ухапсили А.Ј. и Ф.Ц. због сумње да су извршили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога - саопштено је из ПУ Бањалука.

У саопштењу стоји да је истог дана на основу наредбе надлежног суда у Бањалуци извршен претрес куће коју користи осумњичени А.Ј., гдје су пронађени импровизована лабораторија и други предмети и средства намијењени за вјештачки узгој сканка. О наведеним околностима упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против осумњичених.

Хапшења у Бањалуци у вези са дрогом и јуче су настављена, а припадници ПУ Бањалука заједно с Управом за организовани јуче су претресли двије локације и због дроге ухапсили Бањалучане Луку Томашевића (26) и Ђуру Бјеловука (38), који су одраније познати полицији и правосуђу.

Маркановићева је потврдила да су током претреса пронађени и изузети предмети који ће послужити као доказ за извршење кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога, а даље радње према ухапшенима ће бити предузете по инструкцијама дежурног окружног тужиоца ОЈТ Бањалука.

Томашевић је, иначе, у мају због дроге осуђен на осам мјесеци затвора заједно с Владимиром Сумоњом, који је добио двије године затвора. Нјих је полиција крајем новембра прошле године ухватила у викендици у бањалучком насељу Побрђе док су покушали да униште наркотике и сакрију трагове. Приликом претреса викендице и њихових станова полиција је тада пронашла око 2,4 килограма сканка, 218 грама спида, те 131 грам екстазија.