latinica  ћирилица
18/07/2019 |  11:04 ⇒ 11:57 | Аутор: РТРС

Приједор: Могуће велике гужве на шалтерима за издавање личних докумената

На шалтерима за издавање личних докумената у Приједору гужве нема, али се очекује у наредном периоду. У наредна два мјесеца, ова Полицијска управа, требало би да изда више од пет хиљада личних докумената.

На шалтерима за издавање личних докумената ПУ Приједор, дугих редова још нема.

Међутим, на помолу су велике гужве, посебно за издавање путних исправа, које су највише примјетне у другој половини јула и августа.

Цијене за издавање личних докумената су на нивоу прошлогодишњих. За личну карту треба издвојити 18 марака, док је за путне исправе цијена различита у зависности од рока важности документа.

- За дјецу до три године тај износ је 30 КМ и путна исправа важи три године. Од 3 до 18 година је документ важностии са роком од пет година и кошта 40 марака, а за пунољетна лица 50. Уз све три ове цијене иде и такса од пет КМ - појаснила је Јелена Самарџија, начелник Одијељења за правне и кадровске послове ПУ Приједор.

Уколико је потреба да се добије пасош хитна, грађани га могу добити за 72 сата али за то треба да плате 200 КМ.

Гужве на шалтерима примјетне су понедјељком, иако је радно вријеме за издавање пасоша и личних карата организовано у двије смјене, сваким радним даном од 7 до 20 часова.

За вријеме сезоне годишњих одмора, требало би да се изда око 2.700 пасоша, 1.700 личних карата и око 750 возачких дозвола, чије издавање се обавља само у првој смјени.