latinica  ћирилица
18/07/2019 |  12:23 | Аутор: СРНА

Москва: УН обећале да ће убрзати истрагу о нападу на Руса на Космету

УН спроводе унутрашњу истрагу поводом инцидента са руским држављанином припадником Унмика Михаилом Красношчековом на Косову и Метохији и обећале су да ће убрзати тај процес, изјавио је представник Министарства спољних послова Русије Андреј Келин.
МИП Русије (Фото: Sputnik/Наталья Селиверстова) -
МИП Русије (Фото: Sputnik/Наталья Селиверстова)

- Све је једноставно, то је питање УН, усљед чега управо та организација и спроводи истрагу о томе шта се тачно догодило на Косову - истакао је Келин.

Према његовим ријечима, УН ће послије истраге морати да изнесу закључак и саопште ко је одговоран за тај инцидент, преноси Спутњик.

- Знамо да је истрага у току. Ми их пожурујемо, али се они увијек позивају на недовољан број људи. Пружили су нам увјерења да ће тај процес бити убрзан - рекао је Келин.

Акција специјалних полицијских одреда самопроглашеног Косова на сјеверу покрајине почела је 28. маја ујутру, а под изговором да је ријеч о акцији против организованог криминала, полиција је упала на сјевер Косова и Метохије у оклопним возилима.

Неколико људи је повријеђено, међу њима и три полицајца, новинар и два званичника УН, од којих је један Рус Михаил Красношчеков.