latinica  ћирилица
18/07/2019 |  12:38 ⇒ 12:39 | Аутор: srpskainfo.com

Чепркало: Предсједница великодушно изашла у сусрет, покрићемо трошкове најважнијих припрема

Млади пливач из Бањалуке Михајло Чепркало тренутно се налази на Свјетском првенству у Јужној Кореји, а обрадовала га је вијест да је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић одобрила 20.000 КМ као подршку за учешће на поменутом првенству, али и за припреме за Олимпијске игре у Токију.
Михајло Чепркало (Фото:blmojgrad.com) -
Михајло Чепркало (Фото:blmojgrad.com)

Чепркало је већ учествовао на Играма у Рио де Жанеиру 2016. године, али без адекватне помоћи институција врло је испунити тешке норме.

- Ова подршка нам јако пуно значи! Предсједница нам је великодушно изашла у сусрет и њена подршка ће нам стварно јако пуно значити јер ће нам покрити трошкове најважнијих припрема у овој години. Подршка није касно стигла јер ми имамо план од августа и нови циклус ћемо пробати одрадити што квалитетније можемо. Уз подршку градоначелника Игора Радојичића и подршку предсједнице Жељке Цвијановић сигурно ћемо имати оно сто нам је потребно - поручио је Чепркало за Српскаинфо из Јужне Кореје.

Чепркало је вишеструки рекордер Републике Српске и БиХ, а на Балканијади 2017. освојио је златну медаљу. Млади пливач је недавно изазвао буру објавом на друштвеним мрежама у којој је изразио разочарање подршком Министарства омладине породице и спорта Републике Српске јер је од њих добио "само" 5.000 КМ. Из министарства су узвратили да пружају подршку Чепркалу и да је у протеклих шест година добио укупно 25.000 КМ.

Ипак, то све је покренуло ствари са мртве тачке и многи су реаговали, тако да је Чепркало добио помоћ која му је неопходна.

- Потрудићу се да оправдам указано повјерење! Још једном се захваљујем, јер послије свега сада можемо на миру да планирамо даље - додао је Чепркало.