latinica  ћирилица
19/07/2019 |  08:34 | Аутор: СРНА

Данас сунчано и топло, на планинама киша

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити сунчано и веома топло, послије подне са краткотрајним пљусковима у централном планинском појасу, уз највишу дневну температуру од 25 до 30, на југу око 32, те планинама од 20 степени Целзијусових.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Ујутро ће на сјеверу бити промјенљиво облачно, а у осталим крајевима ведро или уз малу до умјерену облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана очекује се сунчано и топло, уз промјенљиву дневну облачност. Касније поподне и према вечери понегдје у централном планинском појасу од југозапада до истока биће услова за краткотрајне пљускове.

На крајњем истоку постоје услови и за грмљавинске процесе. На сјеверу и у јужној половини земље остаје суво и сунчано, те веома топло, температура иста или нижа за степен два, у односу на претходни дан.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар, на сјеверу углавном источни, на југу западни и југозападни.

Температура измјерена у 8.00 часова: Чемерно 10, Соколац 12, Хан Пијесак 13, Сарајево 15, Рибник, Тузла, Фоча и Сребреница 16, Добој, Нови Град и Вишеград 17, Бањалука и Билећа 18, Зворник, Требиње, Бијељина и Бихаћ 19, Неум и Мостар 22 степена Целзијусова.