X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
19/07/2019 |  08:51 ⇒ 08:52 | Извор: СРНА

Нема информација да Павловић банци пријети стечај

Агенција за осигурање депозита БиХ саопштила је да нема информације да је Агенција за банкарство Републике Српске предузела било какву мјеру према Павловић интернешнел банци из Бијељине, која би водила ка стечају те банке.
Павловић Банка - Фото: РТРС
Павловић БанкаФото: РТРС

Коментаришући наводе у појединим федералним медијима да је Павловић интернешнел банка пред стечајем, из Агенције за осигурање депозита БиХ наводе да њихови овлаштени службеници нису дали никакав званичан став медијима о овој банци, а поготово не о висини потенцијалне обавезе, те да није пракса да такве податке дају о било којој банци.

"- генција за осигурање депозита БиХ ову банку посматра као и остале 22 банке чланице система за осигурање депозита. Како самостална, независна и непрофитна институција располажемо снажним Фондом за осигурање депозита и у сваком тренутку је спремна да одговори на наступање "осигураног случај" - истакли су у Агенцији за осигурање депозита БиХ.

У овој Агенцији наводе да је досадашња пракса показала да су врло ефикасно штитили осигуране депозите банака и да ће тако бити и у будућности.