latinica  ћирилица
19/07/2019 |  09:48 ⇒ 10:47 | Аутор: СРНА

"Наоружавамо се да бисмо сачували мир"

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је данас да се Војска Србије наоружава како држави нико не би пријетио и да све ради да би сачувала мир.

- Када је Србија снажна и обучена, нико неће да је дира. Све што радимо, радимо да бисмо сачували мир - рекао је Вулин за Радио-телевизију Србије.

Вулин је истакао да се пуно улаже у Војску и у квалитет технике, додавши да ће до краја године Србија имати нових хеликоптера "више него икад".

Говорећи о паду хеликоптера "газела" синоћ код Алексинца, Вулин је рекао да незгоде попут те не могу да се предвиде и да је најважније да су пилоти здрави.

Он је рекао да је до незгоде хеликоптера дошло приликом редовне вјежбовне активности и да је летјелица била исправна.

- То се дешава. Ето, пре неколико дана су се сударила два Бундесверова авиона. /Амерички авион/ Ф-35 је више пута пао - рекао је министар одбране Србије.

Говорећи Косову и Метохији, он је оцијенио да предсједника владе у Приштини Рамуша Харадинаја нервира то што је свакоме јасно да косовска независност није готова ствар.

- Када вам земља снаге као што је Француске допусти да купите најмодерније оружје, онда значи да има повјерење у вас. Такве системе не можете да нађете код терориста у "Исламској држави" - рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, "Исламска држава" је нешто најближе ономе што ради Приштина.

"Приштина и Београд, то вам је као да поредите `Исламску државу` и ЕУ", рекао је Вулин.