latinica  ћирилица
19/07/2019 |  10:06 ⇒ 10:28 | Аутор: СРНА

Унија студената поздравља најављене мјере за побољшање високог образовања

Унија студената Републике Српске сматра да је крајње вријеме да Српска почне да прати свјетске трендове када је ријеч о високом образовању, како би постала видљивија и препознатљивија на међународном плану, те очекује да ће и студенти бити укључени у процес реформе високог образовања.
Кампус Универзитета у Бањалуци - Фото: РТРС
Кампус Универзитета у БањалуциФото: РТРС

- С обзиром на то да је за овако озбиљан процес, каква је реформа високог образовања, потребно сагледати многе ствари из различитих углова, а између осталог и из угла студената, као једног од најбитнијих, јер сам процес директно утиче на њих - саопштено је из Уније.

Из Уније очекују да ће и студенти активно учествовати у процесу реформе високог образовања, те стављају на располагање своје капацитете како би се заједнички дошло до што бољих резултата.

Унија студената Републике Српске поздравља планове Владе Републике Српске и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске по питању мјера за побољшање стања у високом образовању.

- И сама Унија студената Српске већ дуже вријеме указује на неке од проблема који постоје у тренутном систему високог образовања, а које је у својој анализи уочило и Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, тако да је свака промјена у погледу њиховог рјешавања добродошла - наводи се у саопштењу