latinica  ћирилица
19/07/2019 |  14:09 ⇒ 19:08 | Аутор: СРНА

Требиње: Почиње 62. "Фестивал фестивала"

Требиње ће од сутра до петка, 26. јула, бити домаћин 62. позоришног "Фестивала фестивала" на коме ће бити представљена најбоља остварења аматерских позоришта из региона.
Требиње - Фото: илустрација
ТребињеФото: илустрација

На овогодишњем "Фестивалу фестивала" биће изведено седам представа ансамбала из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске и Сјеверне Македоније, рекао је Срни начелник Одјељења за друштвене дјелатности Требиња Зоран Милошевић.

Он је истакао да се мало која средина може похвалити тако дугом фестивалском традицијом, а Требиње је 39. пут домаћин смотре.

- Требиње је постало својеврсни олимп позоришног аматеризма. Сва досадашња искуства говоре да је свим учесницима сан да дођу у Требиње - истакао је Милошевић.

Након свечаног отварања у 20.30 часова, такмичарски програм овогодишњег фестивала сутра увече отвориће Тетар "Тотал" из Високог, представом "Професионалац", рекао је Милошевић.

За шест дана трајања фестивала требињска позоришна публика имаће прилику да погледа остварења из Скопља, Светог Филипа и Јакова, Куле, Мојковца, Црвенке и Требиња.

Све представе биће одигране у позоришној сали Културног центра Требиње од 20.30 часова, а улаз је бесплатан.

- Сигуран сам да ће интересовање публике за фестивал и ове године бити велико, као и свих претходних година. Испоставило се да град на неки начин живи тих седам дана за Фестивал фестивала - рекао је Милошевић.